Mt Manor Mt Manor Search Cart Submit - Arrow Right Pager Next Pager Previous

Fri frakt, 1–3 dagars leverans och 30 dagars öppet köp

Därför ska du välja vegetabiliskt garvat läder

Det finns flera metoder för garvning av läder och skinn men alla är inte det bästa valet för din hälsa eller miljön. Den vanligaste och mest skadliga metoden är kromgarvning.

Det är effektivt och tar endast några dagar att framställa ett mjukt läder med denna metod. Användningen av kromsalter som ingår i processen är både skadliga för miljön och människans hälsa men trots de nackdelar som finns för denna metod är den fortfarande den mest använda i modebranschen.

För att bidra till en hållbar skinnindustri så är vegetabilisk garvning den mest skonsamma metoden för miljön och betyder att skinnet är garvat med vegetabiliska syror. Dessa finns naturligt i vissa växtarter som exempelvis bark, grenar, löv, frukter och rötter. Denna metod innehåller alltså inga skadliga kemikalier.

Bättre läder: 
En guide i två enkla steg

Dessa finns naturligt i vissa växtarter som exempelvis bark, grenar, löv, frukter och rötter. Denna metod innehåller alltså inga skadliga kemikalier.

Korrekt konditionering hjälper till att bevara finish och livslängd skor. Använd start olja. Du kan använda dessa balsam med fingrarna, mjuk trasa eller svamp.

Frakt & Leverans

Alltid fri frakt och 1-3 arbetsdagar i leverans-tid med Posten eller DHL till utlämningsställe om inte annat anges.