Mt Manor Mt Manor Search Cart Submit - Arrow Right Pager Next Pager Previous

Fri frakt, 1–3 dagars leverans och 30 dagars öppet köp

Så förlänger du livet på dina skinn- och läderprodukter

Hur man tar hand om sina accessoarer i läder och skinn som exempelvis plånbok och väska på rätt sätt kan vara svårt att veta och liksom skor krävs det rätt skötsel för att olika sorters läder ska åldras snyggt. Nya läderprodukter är i regel redan behandlade i förväg men det är viktigt att ta hand om produkten under och efter användning. Nedan har vi listat de viktigaste råden inom lädervård för att öka livslängden på produkter gjorda av läder.

Förvaring
Läder ska inte förvaras i närheten av solljus och hög värme utan låt produkterna stå någonstans mörkt i en normal rumstemperatur. Använd gärna en dustbag eller tygkasse för att skydda produkten mot repor, smuts och damm. För att undvika att till exempel väskor får veck är det bra att fylla den med papper så att den inte förlorar sin form.

 


Rengöring och fläckborttagning 
Det viktigaste att tänka på när det kommer till att tvätta läder och skinn är att vara försiktig, för mycket vatten kan förstöra produkten. Detta är extra viktigt att tänka på när det handlar om gammalt läder. Genom att regelbundet rengöra skinnet men en fuktad bomullstrasa så håller det sig rent och snyggt längre. Eventuellt går det att använda sig av grön såpa också.
Här är det noga med att inte fokusera på enskilda fläckar utan tvätta hela produkten försiktigt utan att gnugga. Genom att följa dessa råd så undviker du att skapa en ojämn yta.

Skötselråd
För att få så lång livslängd som möjligt för läder och skinn är det viktigt att smörja med läderbalsam. En rekommendation är 2-4 gånger per år beroende på det skick som lädret redan är i och om det blivit utsatt för slitage. Smörjer man inte lädret kommer det till slut torka och förlora sitt naturliga skydd. Risken är då att det bildas torrsprickor som inte går att få bort.

Följ gärna dessa skötselråd för maximal användning av dina läderprodukter. Här på Mt. Manor erbjuder vi alltid högkvalitativa produkter av vegetabiliskt garvat läder från varumärken som Sandqvist, Bellroy och Tanner Goods.

Frakt & Leverans

Alltid fri frakt och 1-3 arbetsdagar i leverans-tid med Posten eller DHL till utlämningsställe om inte annat anges.